Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Αρωματική μηλόπιτα με σταφίδες

Υλικά:


6 - 7 μήλα
1 κούπα τσαγιού σταφίδες μαύρες
1κούπα τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη μοσχοκάρυδο
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη γαρύφαλλο
1 πορτοκάλι (το χυμό του)
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
μισή κούπα τσαγιού ζάχαρη
λίγα κομματάκια βούτυρο
2 φύλλα σφολιάτα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες όχι πολύ χοντρές.
Σ' ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα μήλα και ανακατεύουμε με το χέρι να αναμιχθούν.
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλο σφολιάτας απλώνοντας το να σκεπάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού.Πάνω στην σφολιάτα στρώνουμε τα μήλα,χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό.Το ζουμί που έχει μείνει στο μπολ το ρίχνουμε πάνω στα μήλα που έχουμε στρώσει.Ρίχνουμε 4 - 5 κομματάκια βούτυρο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την σφολιάτα και την χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί η σφολιάτα.





Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

Domna είπε...

Εθκολη,γρηγορη,νοστιμη η καλθτερη ποθ εχς φαει..εθχαριστς Ναντια