Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Σπανακόπιτα αρωματική

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι
3 πράσα
4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι σέσκουλο
μισό ματσάκι μυρώνι
μισό ματσάκι μάραθο
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
2 αυγά
300γρ. φέτα τρίμμα
κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
κοφτό αλάτι
πιπέρι
λάδι
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Κόβουμε το σπανάκι, το σέσκουλο, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το μυρώνι σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να ζεματιστούν με λίγο λάδι.
Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Εάν δούμε ότι έχει υγρά το μείγμα μπορούμε να ρίξουμε με την χούφτα μας λίγο σιμιγδάλι ψιλό, ή τρίμμα φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και αρχίζουμε να στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας λαδώνοντας κάθε φορά ένα - ένα τα  φύλλα.
Ρίχνουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο την χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Καλή επιτυχία!



Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: