Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Αρωματικό κέικ με καφέ

Υλικά:

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. βούτυρο
4 αυγά
250γρ. γάλα
400γρ ζάχαρη ( 2 φλυτζάνια του τσαγιού )
2 βανίλιες με άρωμα λεμονιού
1 κοφτό κουταλάκι Νες καφέ
μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
ξύσμα από λεμόνι
1 χούφτα σταφίδες


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη ν' ασπρίσει για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα ένα τ' αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τον καφέ με το κονιάκ και τις σταφίδες και το ρίχνουμε στο μείγμα. Χτυπάμε για λίγο.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 - 200 βαθμούς.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν κρυώσει το κέικ δίνοντας χριστουγεννιάτικη εικόνα στο γλυκό μας.


 Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: