Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Υλικά:

600γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
250γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
220γρ. ζάχαρη άχνη
1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού Μπέκιν πάουτερ
60γρ κονιάκ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη για 15 λεπτά. Ψήνουμε τ' αμύγδαλα στο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν και τα χονδροκόβουμε.
Στο χτυπημένο βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι, την βανίλια, το Μπέκιν πάουτερ, το κονιάκ, και τ' αμύγδαλα. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μία μάζα μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε λίγη ζύμη και πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες.
Έχουμε βάλει λαδόκολλα στο ταψί και στρώνουμε τους κουραμπιέδες. Φουρνίζουμε για 15 - 20 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.
Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους ραντίζουμε με ανθόνερο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Πασπαλίζουμε μία πιατέλα με ζάχαρη άχνη και αρχίζουμε να στρώνουμε κουραμπιέδες ρίχνοντας από πάνω ξανά και ξανά ζάχαρη άχνη.






Καλή επιτυχία!

Χαρούμενα και γευστικά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: