Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Τούρτα Σοκολατίνα με αμύγδαλο και μπισκότο

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, να μια ευκαιρία να την φτιάξετε και να την απολαύσετε!

Υλικά:

1 πακέτο με τρία κομμάτια παντεσπάνι σοκολάτας
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτας σοκολάτας
2 και1/2 φλιτζάνια του τσαγιού  γάλα
150 γρ. καβουρντισμένο αμύγδαλο
150 γρ. τριμμένο μπισκότο πτιμπερ
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
Τρούφα σοκολάτας

Υλικά για σιρόπι

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι τσγιού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με την κρέμα προσθέτοντας το κονιάκ, το χυμό του πορτοκαλιού, την βανίλια.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι που θα ραντίσουμε το παντεσπάνι. Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το κονιάκ για 2 - 3 λεπτά. Καβουρντίζουμε το αμύγδαλο και το περνάμε στο multi να γίνει τρίμμα.
Σε μία στρογγυλή πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι αφού το έχουμε ραντίσει πολύ καλά και από τις δύο πλευρές με το σιρόπι. Απλώνουμε μία στρώση από την κρέμα και ρίχνουμε από πάνω αρκετό αμύγδαλο τρίμμα καβουρντισμένο, και τρίμμα μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα δύο επόμενο. Καλύπτουμε τα πλαϊνά με όση κρέμα έχει περισσέψει και στο τέλος ρίχνουμε αρκετή τρούφα σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια της τούρτας.
Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε την τούρτα με κερασάκια ζαχαροπλαστικής, ή με αποξηραμένες στο φούρνο φέτες πορτοκαλιού που τις έχετε κόψει στη μέση.
Μπορείτε ακόμα να γαρνίρετε με λίγη σαντιγί.

Καλή επιτυχία !

Δεν υπάρχουν σχόλια: