Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Ρολό κοτόπουλο με σφολιάτα

Υλικά:
1μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μία σκελίδα σκόρδο
Ένα κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κύβο ζωμό κότας
Λίγο λάδι ( μισό φλιτζάνι του τσαγιού )
τυρί τριμμένο ( κεφαλογραβιέρα )
αλάτι , πιπέρι, μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
λίγο άσπρο κρασί
Ένα αυγό
Ένα πακέτο φύλλο σφολιάτα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο να μαλακώσει. Το ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομματάκια.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε  το κρεμμύδι, τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει, το σκόρδο λιωμένο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το κρασί να πάρει μία βράση μαζί με το κύβο ζωμού κότας. Προσθέτουμε λίγο αλάτι,πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Όταν έχει πιει τα υγρά του το φαγητό κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Στην συνέχεια σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ανοίγουμε την μία σφολιάτα για να την γεμίσουμε με την μισή δόση από το μείγμα του κοτόπουλου. Βάζουμε στην μέση της σφολιάτας την γέμιση και ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο και διπλώνουμε την μία άκρη πάνω από την γέμιση. Αλείφουμε με λίγο αυγό για να κολλήσει και στην συνέχεια παίρνουμε την άλλη άκρη για να κλείσουμε το ρολό. Αλείφουμε και εδώ με αυγό για να κολλήσουν καλά οι άκρες πιέζοντας με το χέρι. Αλείφουμε όλο το ρολό με το αυγό.
Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει η σφολιάτα ένα σκούρο χρυσό χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορεί να κοπεί το ρολό κοτόπουλου.




Καλή επιτυχία!
Σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Τούρτα Σοκολατίνα με αμύγδαλο και μπισκότο

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, να μια ευκαιρία να την φτιάξετε και να την απολαύσετε!

Υλικά:

1 πακέτο με τρία κομμάτια παντεσπάνι σοκολάτας
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτας σοκολάτας
2 και1/2 φλιτζάνια του τσαγιού  γάλα
150 γρ. καβουρντισμένο αμύγδαλο
150 γρ. τριμμένο μπισκότο πτιμπερ
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
Τρούφα σοκολάτας

Υλικά για σιρόπι

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι τσγιού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με την κρέμα προσθέτοντας το κονιάκ, το χυμό του πορτοκαλιού, την βανίλια.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι που θα ραντίσουμε το παντεσπάνι. Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το κονιάκ για 2 - 3 λεπτά. Καβουρντίζουμε το αμύγδαλο και το περνάμε στο multi να γίνει τρίμμα.
Σε μία στρογγυλή πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι αφού το έχουμε ραντίσει πολύ καλά και από τις δύο πλευρές με το σιρόπι. Απλώνουμε μία στρώση από την κρέμα και ρίχνουμε από πάνω αρκετό αμύγδαλο τρίμμα καβουρντισμένο, και τρίμμα μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα δύο επόμενο. Καλύπτουμε τα πλαϊνά με όση κρέμα έχει περισσέψει και στο τέλος ρίχνουμε αρκετή τρούφα σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια της τούρτας.
Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε την τούρτα με κερασάκια ζαχαροπλαστικής, ή με αποξηραμένες στο φούρνο φέτες πορτοκαλιού που τις έχετε κόψει στη μέση.
Μπορείτε ακόμα να γαρνίρετε με λίγη σαντιγί.

Καλή επιτυχία !