Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Γλυκό του κουταλιού κάστανο

Υλικά

1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
χυμό από λεμόνι
μία βανίλια

Εκτέλεση

Βράζουμε τα κάστανα περίπου για 10 -15 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τ'αφήνουμε να κρυώσουν για να τα καθαρίσουμε από την εξωτερική και την εσωτερική φλούδα. Προσπαθούμε να μην μας σπάσουν.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και ρίχνουμε την ζάχαρη να βράσουν μαζί μέχρι να πήξει αρκετά το σιρόπι. Ξαφρίζουμε αν έχει αφρό.


Ρίχνουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τ'αφήνουμε  για ένα βράδυ να τραβήξουν από το σιρόπι.

Την επομένη μέρα βγάζουμε τα κάστανα και αφήνουμε το σιρόπι μόνο του να ξαναβράσει για άλλα 5 λεπτά μαζί με το χυμό λεμονιού ( περίπου 2 κουταλιές της σούπας ).
Ρίχνουμε και την βανίλια.
Αφού δέσει πλέον το σιρόπι ρίχνουμε τα κάστανα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε το γλυκό σε βάζο.

 

Απολαύστε την γλύκα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: