Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Μελιτζανόπιτα με.."λίγο απ' όλα"

Γεια χαρά και πάλι!

Μετά απο αρκετό διάστημα (βλέπετε πέρασε όλο το καλοκαίρι) αποφάσισα να σας κάνω μιά πολύ ελαφριά, εύκολη και νόστιμη συνάμα πίτα!
Μη με ρωτήσετε για όνομα γιατί δυσκολεύτηκα αρκετά μέχρι να καταλήξω πως θα την λέμε μιας και αποτελεί παραλλαγή άλλης πίτας...

Αυτά βέβαια είνα "ψιλά" γράμματα αλλά σημασία έχει η γεύση κι όχι το όνομα! Αρκετά σας κούρασα όμως με τον πρόλογο αλλά έτσι προτιμώ να σας γράφω κάνοντας μια εισαγωγή...

Θα χρησιμοποιήσουμε ότι λαχανικά έχουμε στο ψυγείο, αλλά μην βιαστείτε να την αποκαλέσετε "τουρλού" του...ταψιού, δείτε παρακάτω!

Υλικά
4 - 5 μελιτζάνες αργίτικες 
2 κολοκυθάκια μεγάλα
3 κρεμύδια ξερά 
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτριες ντομάτες
2 πιπεριές κέρατο πράσινες
2 πιπεριές φλωρίνης
1 κούπα του τσαγιού μαιντανό
1 κούπα του τσαγιού δυόσμο
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
250 γραμ φέτα τρίμα
2 αυγά
πιπέρι, αλάτι
1κρέμα γάλακτος
1 πακέτο φύλλο κρούστας (επιλογή μάρκας δική σας)

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια , τα κολοκυθάκια επίσης,  και τα βάζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
Σ' ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμύδια, τις πιπεριές το σκόρδο.
Όταν βράσουν οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια τα σουρώνουμε και τα πιέζουμε με ένα πηρούνι μέχρι να βγάλουν όλα τους τα υγρά. Τα ρίχνουμε και αυτά να σωταριστούν.
Τέλος ρίχνουμε και τις ντομάτες αφού τις έχουμε κόψει σε κυβάκια και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά μέχρι να κρυώσει λίγο η γέμισή μας και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό μαζί με τον δυόσμο
Κατόπιν χτυπάμε τ'αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί , ανακατεύοντας να γίνουν ένα μίγμα.
Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι ανάλογα το πόσο αλμυρή θέλουμε την πίτα μας.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τρία φύλλα λαδώνοντας ελαφρά καθ' ένα.
Ρίχνουμε την μισή γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα λαδωμένα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράζουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω να πάει παντού.

Τέλος,
ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 40 με 45 λεπτά.




Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Ραντεβού την επόμενη φορά με κάτι ακόμα καλύτερο!